Fjern linket til bug scare - forklaring

1 / 2 / 2023
2 minutter
Róbert Kováčik

Lige kort før vinterferien var der en skræmmende fejl, der blev annonceret selv via Cloud-udsendelse. Det viste sig meget mindre skadeligt, end det først så ud. Her er hele historien.

Historien

I version 12.4.0 (begyndelsen af ​​december) introducerede vi en funktion Primær konto (til relaterede konti i opgaver). Detaljer i udgivelses noter.

Den 19. december indså vi, at nogle data på mystisk vis var forsvundet i vores interne applikation (takket være vores regelmæssige sikkerhedskopier var gendannelse ikke et problem). Efter primær analyse blev det konstateret, at klik på knappen "Fjern link" medførte, at den ikke-tilknyttede enhed blev slettet. Vi besluttede at offentliggøre denne konstatering med det samme for at undgå tab af data til vores kunder.

Den 20. december blev version 12.4.2 frigivet, som indeholdt en rettelse. Det blev distribueret til Cloud-applikationer samt gjort tilgængeligt i Client zone (Serverløsning). Post mortem-analysen fortsatte.

Fund i den sidste uge af december forårsagede lettelse. Problemet savnede de meget brugte relationer, herunder opgaver. Det forekom kun i meget specifikke relationer i B2B CRM:

  • Prisbog → prisbogsbundter
  • Kontrakt → muligheder
  • Personlig kontakt → primære supportkontrakter
  • Personlig kontakt → implementeringskontrakter

En permanent rettelse var stadig ikke leveret. Hvis du bruger B2B CRM, Undgå venligst at klikke på knappen Fjern link på disse relationer.

Alle andre relationer er sikre, og at frakoble dem er også sikkert.

Efter døden

Specifikke testcases blev tilføjet til offentlige udgivelser. Kode retningslinjer blev opdateret. Standarderne for den primære analyse af sådanne hændelser blev forbedret. Kommunikationsstrategien for sådanne uheld "better safe than sorry" forbliver, vi vil blot forbedre vores forebyggelse af paniksituationer.

Vi undskylder over for alle, der er berørt af denne fejl og kommunikationsmåden, der kan have forårsaget yderligere stress på den i forvejen stressende tid på året.

Prøv Easy Project i 30 dages gratis prøveperiode

Fuldstændige funktioner, SSL-beskyttet, daglige backups, i din geolocation