Test tilfælde

test tilfælde

Sådan bruges testtilfælde

Hvad er et testtilfælde
Globalt niveau af testsager
Projektniveau af testtilfælde
Henrettelser om testtilfælde
Testplaner
Sådan tilføjes tilpassede felter

 

Hvad er et testtilfælde

En testtilfælde inden for softwareteknik er et sæt betingelser, under hvilke en tester bestemmer, om en applikation, softwaresystem eller en af ​​dens funktioner fungerer, som det oprindeligt blev etableret for at gøre det. Mekanismen til at bestemme, om et softwareprogram eller -system har bestået eller mislykket en sådan test, er kendt som et test-orakel. I nogle indstillinger kan et orakel være et krav eller et tilfælde, mens det i andre kan være et heuristisk. Det kan tage mange testtilfælde at bestemme, at et softwareprogram eller -system betragtes som tilstrækkeligt undersøgt til at blive frigivet. Test tilfælde kaldes ofte test scripts, især når de er skrevet - når de normalt indsamles i testsuiter. Før du begynder at bruge testtilfælde, skal du sørge for, at din brugerrolle har de nødvendige tilladelser, der kan indstilles i Mere: Administration: Roller og tilladelser: Projekttilladelser. Hvis du er administrator, har du automatisk alle tilladelser som vist nedenfor.

 

Globalt niveau af testsager

I Easy Project er Test cases-modulet tilgængeligt både på globalt plan og på projektniveau. Det globale niveau kan nås via menuen Mere som vist nedenfor.

På globalt plan kan du se listen over alle oprettede testsager på tværs af alle projekter i Easy Project. Her kan du redigere de eksisterende ved at klikke på knappen Rediger på listen, tilføj eksekvering af testtilfælde or slet valgte testtilfælde ved hjælp af den bestemte knap med papirkurvsikon. Over listen kan du finde standardindstillinger som f.eks filtre, tilpasset formatering og andre indstillinger for at ændre listen og de viste data.

I sidefeltmenuen til højre kan du også finde nogle vigtige muligheder:

  • Ny test sag: Klik for at oprette en ny testtilfælde
  • Test tilfælde: listen over eksisterende testtilfælde
  • Henrettelser om testtilfælde: listen over henrettelser af testtilfælde
  • CSV-import: listen over let import. Funktionen understøtter både CSV- og XML-import. Bemærk, at importøren KUN er beregnet til UDBYGGET PERSONALE og ikke understøttes som en standardfunktion. Skriv os på support@easyproject.com med anmodning om en premium træningssession

Sådan oprettes en ny test sag, skal du klikke på den grønne knap "Ny testtilstand" i sidebjælken. Nu kommer du ind i den nye test sag formular hvor du skal udfylde alle de nødvendige data.

Når alt er udfyldt, bare Klik på knappen "Gem" på bunden. Den oprettede sag vises derefter på listen.

 

Projektniveau af testtilfælde

For at bruge Test cases på et projekt skal du aktivere det bestemte modul inden for projektets indstillinger som vist nedenfor. Glem ikke at gemme dine indstillinger. Bagefter, en ny fane "Testcases" vises i projektets topmenu. Hvis du klikker på fanen, kommer du til listen over testtilfælde for det pågældende projekt, hvor du kan redigere eller slette dem.

Når du åbner en opgave, der er relateret til en testsag, kan du finde sektioner, der kaldes Testcases og henrettelser af Test Case-spørgsmål som illustreret nedenfor. Så du kan nemt få adgang til testsager også fra relaterede opgaver uden at skulle åbne deres liste på et projekt eller globalt.

 

Henrettelser om testtilfælde

Udførelse af test sag spørgsmål er processen med udførelse koden og sammenligne og forventet , faktiske resultater. Individuelle forekomster af disse henrettelser oprettes hver gang en testproces finder sted. En enkelt testtilfælde kan omfatte en ubegrænset antal henrettelser om testtilfælde. Følge faktorer skal overvejes til en procesudførelse:

  • Vælg en undergruppe af testsuite, der skal udføres for denne cyklus, baseret på en risiko
  • Tildel testtilfældene i hver testsuite til testere til udførelse
  • Udfør test, rapporter fejl og registrer teststatus kontinuerligt
  • Løs blokerende problemer, når de opstår
  • Rapporter status, juster opgaver og revurder planer og prioriteringer dagligt
  • Rapporter testcyklusresultater og status

Den allerførste udførelse af test sag er altid oprettes automatisk sammen med en ny testtilfælde. Til oprette en ny (næste) udførelse af test-sagsproblemer, der er to måder, hvordan man gør det. I den første skal du gå til listen over testtilfælde og klikke på følgende . som kan findes blandt kontrolikonerne for et bestemt emne (test case).

En anden måde er at gøre åbn detaljen i en eksisterende testsag og klik på "Udførelse af nyt testtilfælde" . i sidebar. Når du har gjort det, a ny form åbnes som følger for at blive udfyldt med relevante data. Først skal du gøre det vælg a opgave af udførelse af testsagen. Vælg derefter resultatet "passerer"Eller"mislykkes"afhængigt af hvordan din test er endt eller lade feltet stå tomt hvis udførelsen endnu ikke er udført. Det forfatter udfyldes automatisk som den person, der opretter henrettelsen, men du kan ændre det manuelt om nødvendigt. Så skriver du i dit kommentarer som skal indeholde alle detaljer relateret til udførelsen af ​​testproblemet samt forslag til de næste trin. Endelig kan du tilføje en eller flere vedhæftede filer, såsom billede eller dokument, og skabe udførelsen ved at klikke på den respektive ..

Når nogle testsager udfører henrettelser er oprettet, du kan finde deres liste når du klikker på knappen "Eksekvering af testtilfælde" på hovedskærmen af ​​testsager. Listen ser måske sådan ud. Som du kan se, er der kontrolikoner for hvert element, der muliggør vise, redigere eller slette elementet (udførelse). Desuden kan du bemærke en mulighed for at bruge Filtre, tilpasset formatering , tilføj / fjern kolonner til dine præferencer ved hjælp af knappen Indstillinger. Ved hjælp af listen har du en hurtig oversigt over henrettelserne endte med et bestået / mislykket resultat som vist i den respektive kolonne. For at oprette standardfilter for denne enhed (liste), kan du gøre det ind Mere: Administration: Filterindstillinger: Udførelse af test af sag (Se tutorial).

Desuden kan du eksporter listen ved at vælge eksportformatet i nederste højre hjørne.

 

Testplaner

Testplaner repræsenterer slags grupper af testsager, der er planlagt til fremtidig udførelse. For at oprette en ny testplan skal du bare klikke på den respektive knap i sidefeltmenuen. Du bliver bedt om at indtaste følgende oplysninger:

  • Projekt - hvor testplanen gemmes og er tilgængelig
  • Navn - indtast navnet på testplanen
  • Test tilfælde - vælg testsager, der hører til denne testplan
  • Forfatter - hvem der oprettede testplanen

Ud over disse standardfelter kan der også være ekstra brugerdefinerede felter (hvis oprettet), såsom:

  • Testplanens startdato - hvornår skal testplanen starte
  • Slutdato for testplan - hvornår skal testplanen afslutte

Når dataene alle er indtastet, skal du bare gemme formularen. For at åbne en testplan skal du gå til Testplaner i sidefeltmenuen og vælge en. Lige så let kan du redigere eller slette en eksisterende testplan.

 

Sådan tilføjes tilpassede felter

Hvis du gå glip af datafelter enten i testtilfælde eller henrettelse af testtilfælde, kan du tilføje dem som brugerdefinerede felter. For at gøre det, gå til Mere: Administration: Brugerdefinerede felter: Nyt brugerdefineret felt , vælg den passende som illustreret nedenfor.


Kobling af testcases til opgaver

Native felter "testcases" og "testplaner" skal aktiveres i tracker-indstillinger (Administration >> trackers >> valgt tracker).

Så vil du kunne forbinde en bestemt opgave med en testcase eller en testplan og få dem synlige direkte på opgaven 


 

Hjørnesituationer

Hvis du flytter den opgave, som en testcase er relateret til, til et andet projekt. Testcaserne forbliver knyttet til det oprindelige projekt (testcasen vil ikke blive flyttet sammen med opgaven). Hvis det oprindelige projekt slettes, vil testcases data også gå tabt.

Prøv Easy Project i 30 dages gratis prøveperiode

Fuldstændige funktioner, SSL-beskyttet, daglige backups, i din geolocation